torsdag, juli 21, 2005

Bye bye Maggan

När vi äntligen blev av med von Wachenfeldt (knäppisen från ROKS som svamlade om manliga satanistiska pedofilnätverk) så var det dags för nästa dinosaurie att väcka rabalder med sina „väl“ valda ord. Margareta Winberg är ministern som mest gjort sig känd för att väcka Göran Perssons vrede till den milda grad att han skickade iväg henne så långt bort från makten i Rosenbad som han kunde komma på (närmre bestämt till Brasilien) och för att försöka kränga stridsflygplan som ingen vill ha till de arma brasilianarna. Men Maggan är även duktig på att komma med omdömeslösa generaliseringar om de 50% av världsbefolkningen som har snopp mellan benen – männen. Senast valde hon – Sveriges ambassadör – att hävda i en brasiliansk tidning att det är den svenska jämställdheten som får det här landets män att slå kvinnor.

Inte nog med att resonemanget är absurdt, det är även ytterst obehagligt. Vad kräver Margareta, om inte jämställdheten faller i smaken? Kvinnlig överordning? Det blir i så fall över min döda kropp. Jag tycker att Margareta kan packa sin kappsäck och gå i pension om nu inte jobbet som ambassadör för Sverige passar henne. Det är ju uppenbart att hon inte representerar det här landet ett dyft när hon går ut i utländska media och rackar ned på det folk som hon är satt att företräda. Det är nog dags för Maggan att kasta in den politiska handduken nu när hon inte bara gör sitt parti (Socialdemokraterna) och sin ideologi (feminismen) utan även sitt land en björntjänst med sina klumpiga försök att få lite gratis-pr. Nej Göran, nu får du nog skaffa en ny ambassadör i Brasilien, för den som du har satt på tjänsten är bara till skada för oss alla.

Feminismen har slagit knut på sig själv och börjat bita sig i svansen när dess främsta förespråkare börjar ta avstånd från det som grundarna av ideologin en gång slogs för. Sexuell frihet och jämställdhet är idag en nagel i ögat på de tanter som sitter på fina topptjänster i statsapparaten och kvider om „manlig överordning“, „könsförtryck“ och „den manliga blicken“. Sånt snicksnack duger inte längre. Det är bara tomma fraser utan innehåll. Ämnade att ge rika tanter i minkpälsar en fin ideologisk garnering och få dem att känna sig som offer ett litet tag. Marita Ulvskog gjorde klokt i att ta avstånd från Winbergs knäppa uttalande när hon under politikerveckan talade på Almedalen. Men det hjälper inte, för precis som sin partisyster ägnar hon sig åt precis lika mycket myggsilande i tid och otid. Släpp ideologibjäfset när det enda som ni tror på ändå är makt och fina titlar. Det är ju så sabla genomskinligt.

Det ska till att vara en person som är bra skicklig på att dupera folk för att få mig att tro på att Margareta Winberg, Marita Ulvskog eller för den delen Irene von Wachenfeldt är förtyckta en enda ynka sekund av sina liv. Jag tycker att Maggan kan skänka oss svenska skattebetalare en tacksamhetens tanke nästa gång hon håller representationsmiddag och häller i sig champagne och gåslever. Det är nämligen vi som står för kulorna och håller hyckleriet vid liv så att hon kan fortsätta leka radikal feminist och hålla tal om Sverige i brasilianska tidningar.

„Men“, frågar sig den uppmärksamme, „hur gick det då med Maggans försök att sälja stridsflygplan till Brasilien?“ Ja, hur brukar det gå? Åt fanders såklart! Brasiliens president Lula ville inte ha några sproilans nya JAS-flygplan utan valde istället att leasa gamla Miragestridsflygplan från Frankrike...