fredag, september 09, 2005

Hej FI.

Gratulerar till den första kongressen. Jag har en liten fundering. Hur kan det komma sig att det blir pannkaka så fort en grupp arga kvinnor slår sig samman för att visa att dom ”kan”? Jag tänkte då främst på organisationen Kvinnor kan som kånkade på grund av medlemmarnas obefintliga ekonomiska planeringsförmåga. Men även er egen organisation verkar ju ha vissa uppenbara problem. Ett problem är att ni ger intrycket av att inte kunna samarbeta, då medlemmarna hoppar av snabbare än ni hinner fylla på med nya. Det är ganska lustigt eftersom Gudrun sa i en intervju att FI är den feministiska organisation som har fungerat bäst hittills. Ett annat problem är att ni misstror demokratin i en sådan skala att ni inte ens vill tillåta den fjärde statsmakten – media – att närvara på er kongress. Snacka om sektkänsla – ska ni förlägga partihögkvarteret till Knutby nu också? Beror de arga kvinnorörelsernas problem på patriarkatet? I så fall ber jag ödmjukast om ursäkt å manlighetens vägnar.

Vänliga hälsningar Martin Ekdahl

***

Hej Martin!

Förslaget att hålla mötet stängt för media väcktes av en medlemsgrupp.
Då vi är en demokratisk organisation krävdes en omröstning för att kunna förkasta eller anta förslaget. Dock förkastates förslaget med en överväldigande majoritet.

F! har idag 1800 medlemmar, vilket har varit ett relativt konstant antal under sommaren. Två av våra styrelsemedlemmar har dock valt att lämna interim-styrelsen. En av dessa avgick p g a att hon var höggravid och inte längre orkade med den dubbla arbetsbelastningen. Den andra avgick p g a meningsskiljaktigheter. Då F! är en organisation under uppbyggnad, som fattade det formella beslutet att bli parti igår, så anser vi att turbulensen runt tillblivelsen varit mindre än vad man kunnat vänta.

Vänliga hälsningar / F!