tisdag, oktober 25, 2005

Till Stadsbyggnadskontoret i Stockholm

Hej. Jag undrar om ni har funderat på möjligheten att bygga bostäder på PUB-garagets tak? Radhusen på Klara Zenits tak har ju bevisat att det är fullt möjligt att utnyttja 3D-formen fullt ut och fylla det demografiskt ödelagda City med nytt liv efter galleriornas stängningstider. PUB-garaget är den fulaste byggnaden som kantar Drottninggatan. Genom att ge den en påbyggnad skulle man bidra till att bryta upp den sterila modernistiska arkitekturen i City samtidigt som man lät parkeringsgaraget vara kvar. På så sätt skulle staden bli mer levande och man skulle på samma gång undvika att inkräkta allt för mycket på den kommersiella verksamheten.

Med vänlig hälsning, Martin Ekdahl
http://betongkopf.blogspot.com

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Martin!
Det har fallit på min lott att svara på ditt mejl eftersom det var jag som deltog i planeringen av bostäder på taket på kvarteret Blåmannen (Klara Zenit). Stadsbyggnadskontoret (och stadsbyggnadsnämnden ) är försöker se till att det byggs fler bostäder i city t ex genom att bygga på husen. Andra exempel på detta att detta har skett är kvarteret Grävlingen (Citykronan ) vid Malmskillnadsgatan och kvarteret Wahrenberg (P-huset). Ett parkeringshus (Elefanten) har rivits helt och ersatts med bostäder.
Jag antar att du med PUB - garaget menar parkeringshuset mellan Slöjdgatan och Drottninggatan i kvarteret Adam och Eva som nu håller på att rivas. Det kommer att ersättas med bl.a ett varuhus. Då frågan om att också bygga bostäder ställdes gick fastighetsägaren, som också äger en fastighet på andra sidan Slöjdgatan mot Sergelgatan, med på att bygga på det huset istället med bostäder.

4:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home